2021-2022 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURULARI

2021-2022 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMLARINA BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

21 Haziran 2021 Pazartesi günü başlayıp, 31 Ağustos 2021 Salı günü saat 17.00’de sona erecektir.

Mülakatlar, 7 - 8 Eylül  2021 tarihlerinde, ilan edilecek saatlerde yapılacaktır.

Başvurunuzu  http://truva.baskent.edu.tr/onkayit/lisansustu/ linki üzerinden yapınız.

En fazla iki lisansüstü programa başvuru yapabilirsiniz.

Online başvuru sisteminde bir sonraki aşamaya geçmek için “kaydet” ve “devam et” butonlarıyla onay vermeniz gerekmektedir. Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra son onay vermelisiniz. Aksi takdirde başvurunuz geçerli sayılmayacaktır.

Türkçe Eğitimi Doktora                                                                   5

İlköğretim Matematik Eğitimi Doktora                                             5

Eğitim Yönetimi Doktora Programı                                                 10

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tazli Yüksek Lisans             15

İlköğretim Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans                         10

Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans                                          10

Okulöncesi Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans                                15

Türkçe Eğitimi Tezli Yüksek Lisans                                                15

İngiliz Dili Öğretimi Tezli Yüksek Lisans                                         15

Eğitim Yönetimi Tezli Yüksek Lisans                                              15

Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans                                           15

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Tezli Yüksek Lisans     5

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans   (Uzaktan Öğretim) 50

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Öğretim)  25

Yabancı Dil Belgesi olmayan (ÜDS-KPDS, YDS (e-YDS)* YÖKDİL, TOEFL, CPE, CAE, PEARSON PTE) yüksek lisans öğrenci adayları (Başkent Üniversitesi mezunları dâhil), Başkent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 1 Eylül 2021, Çarşamba günü saat 14.00’de yapılacak olan İngilizce sınavına girebilirler. Enstitümüze daha önce başvuruda bulunmuş olup, İngilizce Yeterlik Sınavında son 3 yılda başarılı olanların tekrar sınava girmeleri gerekmez.

Başvuru için istenilen transkriptinizi (not dökümünüzü) online başvuru sistemine birleştirilmiş tek bir pdf dosyası olarak ve 3 MB büyüklüğünü geçmeyecek şekilde yüklemelisiniz (Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuracak adayların transkriptlerinin yanı sıra hangi kurumda çalıştıklarına dair belgelerini de sisteme yüklemeleri gerekmektedir).

Başvuru ücreti tüm lisansüstü programlar için 400 TL’dir.

Başvuru ücretini Denizbank Şubelerinden herhangi birine doğrudan yatırmak isteyen adaylar 3010-796910-362 nolu hesaba ücretlerini yatırabilirler. Adaylar dekont açıklama kısmına mutlaka “TC Kimlik Numarası, Ad- Soyad”, “Lisansüstü program başvurusu” bilgisini yazmalıdır.

Başvuru ücretini EFT ile yatırmak isteyen adaylar ise (TL) TR650013400000079691000013 nolu IBAN numarasına ücretlerini yatırabilirler.  Adaylar dekont açıklama kısmına online başvuru systeminde başvuru formu ekranında verilen “EFT KODU” ve “Lisansüstü program başvurusu” bilgisini yazmalıdır.

2021-2022 AKADEMİK YILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI EĞİTİM ÜCRETLERİ

İzinli Durumu

İngilizce Hazırlık

-

Enstitü anabilim dallarınca açılacak derslere özel öğrenci statüsünde başvuru yapmak isteyen diğer üniversitelerin lisansüstü öğrencileri için başvuru tarihi 31 Ağustos 2021 tarihinde başlayacak 17 Eylül 2021 saat 17.00’de sona erecektir.