2020-2021 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURULAR

2020-2021 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMLARINA BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

01 Temmuz 2020 Çarşamba günü başlayıp, 8 Eylül Salı günü saat 17.00’de sona erecektir.

Mülakatlar, 10-11 Eylül 2020 tarihlerinde, ilan edilecek saatlerde yapılacaktır.

Başvurunuzu  http://truva.baskent.edu.tr/onkayit/lisansustu/ linki üzerinden yapınız.

En fazla üç lisansüstü programa başvuru yapabilirsiniz.

Online başvuru sisteminde bir sonraki aşamaya geçmek için “kaydet” ve “devam et” butonlarıyla onay vermeniz gerekmektedir. Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra son onay vermelisiniz. Aksi takdirde başvurunuz geçerli sayılmayacaktır.

Türkçe Eğitimi Doktora                                                                   5

İlköğretim Matematik Eğitimi Doktora                                             5

Eğitim Yönetimi Doktora Programı                                                 10

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tazli Yüksek Lisans             15

İlköğretim Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans                         10

Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans                                          10

Okulöncesi Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans                                10

Türkçe Eğitimi Tezli Yüksek Lisans                                                15

İngiliz Dili Öğretimi Tezli Yüksek Lisans                                         15

Eğitim Yönetimi Tezli Yüksek Lisans                                              10

Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans                                           30

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Tezli Yüksek Lisans     5

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans   (Uzaktan Öğretim) 25

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Öğretim)  25

Yabancı Dil Belgesi olmayan (ÜDS-KPDS, YDS (e-YDS)* YÖKDİL, TOEFL, CPE, CAE, PEARSON PTE) yüksek lisans öğrenci adayları (Başkent Üniversitesi mezunları dâhil), Başkent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 01.09.2020, Salı günü saat 14.00’de yapılacak olan İngilizce sınavına girebilirler. Enstitümüze daha önce başvuruda bulunmuş olup, İngilizce Yeterlik Sınavında son 3 yılda başarılı olanların tekrar sınava girmeleri gerekmez.

Eşdeğerlikler

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/GENEL/EsdegerlikTablosu2 5022016.pdf

Başvuru için istenilen transkriptinizi (not dökümünüzü) online başvuru sistemine birleştirilmiş tek bir pdf dosyası olarak ve 3 MB büyüklüğünü geçmeyecek şekilde yüklemelisiniz (Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuracak adayların transkriptlerinin yanısıra hangi kurumda çalıştıklarına dair belgelerini de sisteme yüklemeleri gerekmektedir).

Başvuru ücreti tüm lisansüstü programlar için 200 TL’dir.

Eğitim ücretleri hakkında detaylı bilgi için tıklayınız

Başvuru ücretini Denizbank Şubelerinden herhangi birine doğrudan yatırmak isteyen adaylar 3010-796910-362 nolu hesaba ücretlerini yatırabilirler. Adaylar dekont açıklama kısmına mutlaka “TC Kimlik Numarası, Ad- Soyad”, “Lisansüstü program başvurusu” bilgisini yazmalıdır.

Başvuru ücretini EFT ile yatırmak isteyen adaylar ise (TL) TR650013400000079691000013 nolu IBAN numarasına ücretlerini yatırabilirler.  Adaylar dekont açıklama kısmına online başvuru systeminde başvuru formu ekranında verilen “EFT KODU” ve “Lisansüstü program başvurusu” bilgisini yazmalıdır.

Enstitü anabilim dallarınca açılacak derslere özel öğrenci statüsünde başvuru yapmak isteyen diğer üniversitelerin lisansüstü öğrencileri için başvuru tarihi 14 Eylül 2020 tarihinde başlayacak 02 Ekim 2020 saat 17.00’de sona erecektir.

KESİN KAYIT ÜCRETLERİNE İLİŞKİN BİLGİLER

1. Tezli/Tezsiz Yüksek Lisans ders ücretleri, her ders için kredi başına, KDV dahil 780TL´dir. (Programlardaki derslerin yerel kredileri Başkent Üniversitesi ana sayfasındaki bilgi paketinden görülebilir.) Bilimsel hazırlık programında alınan dersler ve özel öğrenci statüsünde ders alacak öğrenciler içinde aynı koşul geçerlidir.

2. Dönem Projesi ders ücreti; 3.120 TL, Seminer ders ücreti 2.340 TL, Yüksek Lisans Tez Ücreti 3.900 TL’dir. Bu ücretlere KDV dahil olup kayıt yaptırılan her akademik yarıyıl için ödenmeleri gerekmektedir.