2018-2019 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURULAR

2018-2019 AKADEMİK YILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMLARINA BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

Akademik Takvim

Başvurunuzu  http://truva.baskent.edu.tr/onkayit/lisansustu/ linki üzerinden yapınız.

En fazla üç lisansüstü programa başvuru yapabilirsiniz.

Online başvuru sisteminde bir sonraki aşamaya geçmek için “kaydet” ve “devam et” butonlarıyla onay vermeniz gerekmektedir. Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra son onay vermelisiniz. Aksi takdirde başvurunuz geçerli sayılmayacaktır.

Türkçe Eğitimi Doktora                                                                   5

İlköğretim Matematik Eğitimi Doktora                                             5

Eğitim Yönetimi Doktora Programı                                                 5

İlköğretim Matematik Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans                10

Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans                                          10

Okulöncesi Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans                                10

Türkçe Eğitimi Tezli Yüksek Lisans                                                15

İngiliz Dili Öğretimi Tezli Yüksek Lisans                                         10

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezli Yüksek Lisans                          10

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans                       30

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Tezli Yüksek Lisans     10

Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans   (Uzaktan Öğretim) 25

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Öğretim)  25

Yabancı Dil Belgesi olmayan (ÜDS-KPDS, YDS (e-YDS)* YÖKDİL, TOEFL, CPE, CAE, PEARSON PTE) yüksek lisans öğrenci adayları (Başkent Üniversitesi mezunları dâhil), Başkent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 23.01.2019 günü saat 14.00’de yapılacak olan İngilizce sınavına girebilirler. Enstitümüze daha önce başvuruda bulunmuş olup, İngilizce Yeterlik Sınavında son 3 yılda başarılı olanların tekrar sınava girmeleri gerekmez.

Eşdeğerlikler

https://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2016/GENEL/EsdegerlikTablosu2 5022016.pdf

Başvuru için istenilen transkriptinizi (not dökümünüzü) online başvuru sistemine birleştirilmiş tek bir pdf dosyası olarak ve 3 MB büyüklüğünü geçmeyecek şekilde yüklemelisiniz (Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuracak adayların transkriptlerinin yanısıra hangi kurumda çalıştıklarına dair belgelerini de sisteme yüklemeleri gerekmektedir).

Başvuru ücreti tüm lisansüstü programlar için 200 TL’dir.

Başvuru ücretini Denizbank Şubelerinden herhangi birine doğrudan yatırmak isteyen adaylar 3010-796910-362 nolu hesaba ücretlerini yatırabilirler. Adaylar dekont açıklama kısmına mutlaka “TC Kimlik Numarası, Ad- Soyad”, “Lisansüstü program başvurusu” bilgisini yazmalıdır.

Başvuru ücretini EFT ile yatırmak isteyen adaylar ise (TL) TR650013400000079691000013 nolu IBAN numarasına ücretlerini yatırabilirler.  Adaylar dekont açıklama kısmına online başvuru systeminde başvuru formu ekranında verilen “EFT KODU” ve “Lisansüstü program başvurusu” bilgisini yazmalıdır.

· Bir yükseköğretim kurumu mezunu veya öğrencisi olup, belirli bir alanda bilgisini artırmak isteyenler, lisansüstü derslere özel öğrenci olarak kabul edilebilir.

· Özel öğrencilik başvurularında ALES ve Yabancı Dil koşulu aranmaz.

· Lisans son sınıf öğrencilerinin yüksek lisans programlarına özel öğrenci olarak başvurabilmeleri için genel not ortalamalarının en az 2.50 olması gerekmektedir.

· Özel öğrencilik statüsü 2 dönem ve her dönem 2 ders ile sınırlıdır. Özel öğrenci olarak başvuran adaylar Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 23.01.2019 günü saat 14.00’de yapılacak İngilizce Sınavına girebilirler.