2022-2023 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURULARI

2022-2023 AKADEMİK YILI GÜZ YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMLARINA BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

01 Haziran 2022 Çarşamba günü başlayıp, 31 Ağustos 2022 Çarşamba günü saat 17.00’de sona erecektir.

Mülakatlar, 07-08 Eylül 2022 tarihlerinde, ilan edilecek saatlerde yapılacaktır.

Başvurunuzu  http://truva.baskent.edu.tr/onkayit/lisansustu/ linki üzerinden yapınız.

En fazla iki lisansüstü programa başvuru yapabilirsiniz.

Online başvuru sisteminde bir sonraki aşamaya geçmek için “kaydet” ve “devam et” butonlarıyla onay vermeniz gerekmektedir. Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra son onay vermelisiniz. Aksi takdirde başvurunuz geçerli sayılmayacaktır.

Türkçe Eğitimi Doktora                                                                   10

İlköğretim Matematik Eğitimi Doktora                                              5

Eğitim Yönetimi Doktora                                                                 10

Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Tezli Yüksek Lisans              15

İlköğretim Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans                          10

Matematik Eğitimi Tezli Yüksek Lisans                                           10

Okulöncesi Öğretmenliği Tezli Yüksek Lisans                                10

Türkçe Eğitimi Tezli Yüksek Lisans                                                10

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Tezli Yüksek Lisans               10

İngiliz Dili Öğretimi Tezli Yüksek Lisans                                          15

Eğitim Yönetimi Tezli Yüksek Lisans                                               15

Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans                                            25

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Tezli Yüksek Lisans        5

Eğitim Yönetimi Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Öğretim)              50

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans (Uzaktan Öğretim)  25

Yabancı Dil Belgesi olmayan (ÜDS-KPDS, YDS (e-YDS)* YÖKDİL, TOEFL, CPE, CAE, PEARSON PTE) yüksek lisans öğrenci adayları (Başkent Üniversitesi mezunları dâhil), Başkent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından  01 Eylül 2022, Perşembe günü saat 14.00’de yapılacak olan İngilizce sınavına girebilirler. Enstitümüze daha önce başvuruda bulunmuş olup, İngilizce Yeterlik Sınavında son 3 yılda başarılı olanların tekrar sınava girmeleri gerekmez.

Başvuru için istenilen transkriptinizi (not dökümünüzü) online başvuru sistemine birleştirilmiş tek bir pdf dosyası olarak ve 3 MB büyüklüğünü geçmeyecek şekilde yüklemelisiniz (Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuracak adayların transkriptlerinin yanı sıra hangi kurumda çalıştıklarına dair belgelerini de sisteme yüklemeleri gerekmektedir).

Başvuru ücreti tüm lisansüstü programlar için 400 TL’dir. Başvuru ücreti iade edilmemektedir.

Başvuru ücretini Denizbank Şubelerinden herhangi birine doğrudan yatırmak isteyen adaylar 3010-796910-362 nolu hesaba ücretlerini yatırabilirler. Adaylar dekont açıklama kısmına mutlaka “TC Kimlik Numarası, Ad- Soyad”, “Lisansüstü program başvurusu” bilgisini yazmalıdır.

Başvuru ücretini EFT ile yatırmak isteyen adaylar ise (TL) TR650013400000079691000013 nolu IBAN numarasına ücretlerini yatırabilirler.  Adaylar dekont açıklama kısmına online başvuru systeminde başvuru formu ekranında verilen “EFT KODU” ve “Lisansüstü program başvurusu” bilgisini yazmalıdır.

2022-2023 AKADEMİK YILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI EĞİTİM ÜCRETLERİ

Doktora Yeterlik Süreci

İzinli Durumu

İngilizce Hazırlık

Enstitü anabilim dallarınca açılacak derslere özel öğrenci statüsünde başvuru yapmak isteyen diğer üniversitelerin lisansüstü öğrencileri için başvuru tarihi 31 Ağustos 2022 tarihinde başlayacak 16 Eylül 2022, saat 17.00’de sona erecektir.