2022-2023 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ BAŞVURULARI

EĞİTİM BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ

2022-2023 AKADEMİK YILI BAHAR YARIYILI LİSANSÜSTÜ EĞİTİM PROGRAMLARINA BAŞVURU SÜRECİNE İLİŞKİN BİLGİLENDİRME

14 Kasım 2022 Pazartesi günü başlayıp, 16 Ocak 2023 Pazartesi günü saat 17.00’da sona erecektir.

Mülakatlar, 25-26 Ocak 2023 tarihlerinde, ilan edilecek saatlerde yapılacaktır.

Başvurunuzu  http://truva.baskent.edu.tr/onkayit/lisansustu/ linki üzerinden yapınız.

En fazla iki lisansüstü programa başvuru yapabilirsiniz.

Online başvuru sisteminde bir sonraki aşamaya geçmek için “kaydet” ve “devam et” butonlarıyla onay vermeniz gerekmektedir. Tüm aşamalar tamamlandıktan sonra son onay vermelisiniz. Aksi takdirde başvurunuz geçerli sayılmayacaktır.

2022-2023 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI BAHAR YARIYILI KONTENJANLARI

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Anabilim Dalı

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Tezli Yüksek Lisans

-

Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Tezsiz Yüksek Lisans Uzaktan Öğretim

25

Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Anabilim Dalı

Türkçe Eğitimi Doktora

Türkçe Eğitimi Tezli Yüksek Lisans

Yabancı Dil Olarak Türkçe Öğretimi Tezli Yüksek Lisans

5

Yabancı Dil Belgesi olmayan (ÜDS-KPDS, YDS (e-YDS)* YÖKDİL, TOEFL, CPE, CAE, PEARSON PTE) yüksek lisans öğrenci adayları (Başkent Üniversitesi mezunları dâhil), Başkent Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından 19 Ocak 2023, Salı günü saat 14.00’da yapılacak olan İngilizce sınavına girebilirler. Enstitümüze daha önce başvuruda bulunmuş olup, İngilizce Yeterlik Sınavında son 3 yılda başarılı olanların tekrar sınava girmeleri gerekmez.

Başvuru için istenilen transkriptinizi (not dökümünüzü) online başvuru sistemine birleştirilmiş tek bir pdf dosyası olarak ve 3 MB büyüklüğünü geçmeyecek şekilde yüklemelisiniz (Eğitim Yönetimi ve Denetimi Tezsiz Yüksek Lisans Programına başvuracak adayların transkriptlerinin yanı sıra hangi kurumda çalıştıklarına dair belgelerini de sisteme yüklemeleri gerekmektedir).

Başvuru ücreti tüm lisansüstü programlar için 400 TL’dir. Başvuru ücreti iade edilmemektedir.

Başvuru ücretini Denizbank Şubelerinden herhangi birine doğrudan yatırmak isteyen adaylar 3010-796910-362 nolu hesaba ücretlerini yatırabilirler. Adaylar dekont açıklama kısmına mutlaka “TC Kimlik Numarası, Ad- Soyad”, “Lisansüstü program başvurusu” bilgisini yazmalıdır.

Başvuru ücretini EFT ile yatırmak isteyen adaylar ise (TL) TR650013400000079691000013 nolu IBAN numarasına ücretlerini yatırabilirler.  Adaylar dekont açıklama kısmına online başvuru systeminde başvuru formu ekranında verilen “EFT KODU” ve “Lisansüstü program başvurusu” bilgisini yazmalıdır.

2022-2023 AKADEMİK YILI LİSANSÜSTÜ PROGRAMLARI EĞİTİM ÜCRETLERİ

İngilizce Hazırlık

6

-

Enstitü anabilim dallarınca açılacak derslere özel öğrenci statüsünde başvuru yapmak isteyen diğer üniversitelerin lisansüstü öğrencileri için başvuru tarihi 16 Ocak 2023 tarihinde başlayacak 03 Şubat 2023, saat 17.00’de sona erecektir.